Buasir ketika hamil

salam semua . saya baru kena buasir 11week , sakit bila diri & jalan . boleh tahu tak macam mana nak hilangkan? boleh makan ubat susut bengkak tak? sebab saya rasa bende tu macam bengkak#ingintahu #firstmom #pleasehelp

4 Balas

Saya sblum ni gugur, masa pantang tu sya jdi sembelit terok, and smpai buasir, mmg suruh adik tngk kan, rupanya dah merah patut skit, tapi mmg ada bonjolan, trus ke klinik doctor bgi ubat buasir dgn surut bngkak, ni sis tngh prgnant, baik ke doctor, doctor boleh bagi ubat yang sesuai, jgn pndai2 nk makan ubat tanpa atas saranan doktor😅

Ad cream utk kcutkn buasir, jmpe dr dulu utk tnya cream ap. Mkn laxative atas saranan dr. Sy mkn lactulose sbb mmg ad buasir yg laser awal tahun. Sembelit je trus mkn lactulose wktu mlm.

Sis kena pergi consult doctor dulu sebab tak boleh amik ubat sembarangan. Semoga dipermudahkan urusan ya

Boleh makan ubat, tapi makesure atas saranan doc. Puan pergi check dulu.