Buku Pink: Test Apa Yang Dibuat di KK

Salam semua, sapa boleh share jenis2 test yg dibuat utk monthly checkup di KK? Sy nak compare exactly dgn apa yg di check di klinik swasta. Ni first pregnancy and umur sy dh 38 so agak risau. Tapi susah nak ambil cuti untuk check up di KK. Terima kasih

1 Balas

monthly check ni KK 1. berat badan 2. BP 3. urine (lebih detail than di KD) 4. scan kalau di KD 1. urine 2. berat badan 3. BP 4. hb 5. ukur perut | dengar degupan jantung baby

1y ago

terima kasih sis!