Tanya berkenaan HB

Hi salam semua. nk tanya, kekerapan utk check hb slalumya stiap brapa kali? sbln skali ke? sy agak risau tkot hb drop je dlm xsedar. last check masa 10 mggu time tu hb 13.5. now da 21w, next app 23w nnt. atau kne ambil inisiatif lain mcm check di swasta. bole bntu? trima kasih#firstmom

3 Balas

tiap kali ada appointment p klinik dorng mmg chek hb . jgn la trlalu fkir yang pnting tk skip ubat .. dlm mnunggu appointment mkn la buah naikkan hb tu sekerap yg boleh .in sha Allah takkan trun .

klu hb normal, sebulan sekali. bila turun dari line sahaja yg akn jd 2 minggu sekali checkup.

lamanya tak cek hb. klu kk sy sebulan sekali klu hb ok. klu tak ok 2 minggu sekali