Hb masih low sedangkan hari ni dah 37weeks

Salam semua, nak tanya. Saya dah 37weeks pregnant tapi HB masih drop, korang ada tak apa apa petua nak naikkan HB. Pleasehelp 🥺 #seriusnanya

21 Balas

saya takde benda nak share sgt ... tapi saya tak pernah miss makan ubt KK bagi ... and rajin lah jugak makan buah jambu ... Alhamdulillah stay je hb saya 11, 12 ...

boleh try amalkan makan kismis stiap hari. sbb kismis pon tnggi zat besi. klau xde drah tnggi, boleh try mkn ikan bilis jgk .

Dua kali check up saya makan buah delima hb naik jadi 13 dan 13.9, try makan buah delima pgi sebelum check up tgk

Mkn mknn seafood sis sy naikkn hb dngn kerap mkn sayuran hijau & mknn laut mcm udang sotong kerang ketam

saya pun hb low juga 37weeks 5day sudah tak tau macam mana nak naik kan hb😐

makan habautul sauda syaa nk dkt berslin x pernh ade mslh hb

Sy bnyk mkn sayur daun hijau, buah & lauk mknn seafood

Try mkn ubt tmbah drah tu dgn air limau kasturi sis.

makan kurma banyak dan minum Tamar Koko...HB naik

maaf tanya...hb low berapa pling rendah