Ibu yang bekerja

Salam semua.. nak tanya lah,bakal2 ibu yg bersalin yg jenis bekerja,korang start mula cuti waktu minggu yg ke berapa ya yg dah masuk 3trimester ?? saya dah 34week tapi belum mula cuti lagi,atau bergantung pada badan kita sendiri..? #firstmom #firstbaby #pleasehelp

13 Balas

sya 35 week. belum start cuti. masih bekeje. xtau la bila nk start. tp mcm dh sarat btl diri sndri ni😅

2y ago

Depends pada nature of work jugak sis. Kalau kerja deskwork duduk je or depan computer ok la nak tunggu

saya akan cuti start 38w mau masuk 39w sbb beranak n pantang di rumah parents

2y ago

tapi depends kamu tu kak klu rasa mau cuti awal boleh juga sll org cuti dua mggu sblm due iaitu masa 38w..ada juga sdh cuti masa 37w tapi klu kamu larat nak kerja smpi nak beranak pun xda mslh

sy cuti pd 39weeks sbb dah xlarat sgt dah..baby kuar cukup 40weeks