buku pinkkkkkk

Salam semua , nak tanya , buka buku pink lama ke ? appoment saya isnin ni , so agak agak better offday keje or half day ? sebab tktau buka buku lama ke

7 Balas

hari yang kita walk in akan ada juga ibu ibu yang datang untuk appointment dan check up baby. first time check up dia akan ambil darah, urine, scan and all. still kena ikut giliran juga. nanti ambil ubat dia akan bagi penerangan lagi. macam saya appointment pukul 8pagi, kadang before zohor baru settle. apa apa pun kena ikut queue. awal buka buku pink saya bekerja tapi ambil off day sebab taknak rushing dan penat.

saya haritu mula2 nak ambik half day & memang ambik lalf day pun. pastu sampai je dekat klinik fuhh ramai orang. and saya kena pergi dekat klinik kesihatan lepas checkup dekat klinik desa. nurse dekat KD bagitahu memang kalau buka buku pink ambik masa sehari 😂😂😂 so haritu saya memang ambik full terus. penat sangat pukul 3 baru siap semuaaaaa

Tgk keadaan dekt kk… better nak buka buku pink datang awal pagi kol 8 mcm tu dah terpacak dpn kk sbb klu dtng lmbt2 dorng xlyn… sbb buat buku pink dorng akan amik darah, air kencing, pastu test hiv, jumper nurse dgn doc.. sbb masa saya buka hari tu half jugak lh.. balik rumah dah tido.. sbb dorng amik drh buat badan kita lemah nnti…

depend pd kk tmpt awak.. sy buka buku dari pkul 8pg smpai pkul 1ptg sbb mcm2 prosedur kena buat time buka buku.. so nurse sy dah pesan siap2 bawak air & makanan utk alas perut.. so sehari tu mmg terasa penat sgt 😅

bergantung dgn tempat. kat kpg kmi ada klinik desa, jd masa buka buku pink tu x smpi sejam.. nnti dia bg temujanji nak jmpa dktr kk. masa jmpa dktr tu yg lama nak tnggu. 3 jam bru siap.

lama sis, saya appointment pukul 10, pukul 3.30 baru balik 😵‍💫

9mo ago

Jadi u bawak makanan ke u lari pi makan sat? Tgh duk pikir ni sbb appointment saya lagi 2 hari. Takut lapar je

saya hari tu jam 8pagi balik jam 1ptg😊