Biasanya 1st pregnancy baby keluar lambat @overdue & contraction lambat bukaan?

Salam semua mommies , nk tnya pengalaman mommies utk 1st pregnancy. Biasanya baby 1st mmg keluar lambat atau overdue? Selalu dengar org kata mcm tu. Lagi satu , biasa brpa jam utk contraction nk buka 10cm utk anak 1st? Tq yg sudi share pengalaman#ingintahu #1st_pregnacy

1 Balas

Saye rase semue tuh ikut pada orang jugak wak. Ade kawan saye bersalin normal cam biase, tapi saye overdue, betul2 tarikh kene serah diri. Untuk bukaan tuh pun depends. Kalau saye 11 jam jugak. Cume dekat labour room kurang 3 jam. Yang lebihnye menahan contraction dekat ward. Pape pun semoga semue urusan awak dipermudah. Banyakkan berdoa 🥰

6mo ago

tq awak sd feedback. tq juga ats doanya ☺️☺️