Ubat cair darah winspirin

Salam semua. Kandungan saya baru masuk 17 minggu. Saya ada sangkut gdm ckit. Doc minta saya start makan ubat cair darah ni 1/2 biji sekali sehari. Siapa2 kat cni pernah makan ubat ni time mengandung?Tolong share dengan saya ok x. #mummytobe #mummyrisau #anakfirst #takadapengalaman #tolongjawab

Ubat cair darah winspirin
7 Balas

Hi awk saya mmg makan ubat ni sebab doctor pakar yang kasi sbb sy ada high BP and cancer. Masa 1st trimester aspirin glycine. Utk 2nd trimester aspirin (winspirin yg sama dgn awk) Makan separuh je 150mg waktu malam. So far alhamdulillah baby membesar ikut size yg sepatutnya. Kalau ikut doctor ubat ni utk kurangkan risk pre eclampsia. InsyaAllah kalau dr yang prescribe memang ada kebaikan dia 🤗

2y ago

Aah separuh lagi buang je sebab dah tak berkesan kalau simpan doc ckp. Esoknya makan yang sparuh potong baru.

doctor suruh mkn then makan. doktor bgi ikut kesesuaian bdn awk n kandungan. ramai je ibu2 mkn winspirin nii. doktor x bgi ubt yg awk x perlu melainkan awk yg pegi beli dkt luar, x kira la ubat ke supplement ke.

Saya pun tengah makan ubat ni. Tapi takda pulak doc cakap kena makan 1/2 biji sekali sehari. Saya makan sehari sebiji.

Samaa saya dapat jugak. 36week. U makan Ada kesan sampingan tak? Macam loya muntah, pedih ulu hati?

saya pun makan jugak dari 13minggu sampai sekarang dah 16 minggu ..½ biji sehari ..

saya di minggu 13 dh start mkn....

Saya pun makan ubat nie