Tips Hilangkan Kuning Bayi

Salam semua jika ada mommies ade tips bagi menghilangkan kuning bayi boleh share di sini ya. Bayi saya ada kuning yg turun naik kadarnya. Saya first mom. Tq

7 Balas

sy 2minggu je kuning. dari 4 tba2 naik pg 13. admit hsptl kjap, turun 11, dbenarkan balik rumah..dkt rumah kaw2 bg susu stiap 2 jam, tdo bangunkan. mandi pla pakai air biasa saja. sbb aritu kuning naik sbb mandi air sireh.. 3 kali check kuning turun consisten.. jd x prlu check lg dh. skrg xde dah kuning. ..anak kne byk kencing n berak.. sy fm la.. x susu bdn, sbb susu bdn xde, anak pla kbulur dah.n bg fm trus byk fm dr bf. klau fully bf mungkin ssh skit turun kuning kalau anak x kncg n berak

rebus peria katak 2 biji. campur dengan air paip suam2 mandikan baby. petang nak mandikan baby rebus balik peria tadi. x perlu pakai sabun. sementara tu susukan baby setiap 2 jam kalau fm. kalau baby susah bangun buka bedung masa nak susukan. ni tips saya. Alhamdulillah menjadi.

bulan 2 Sy bersalin..anak Sy pun kena juga dlm 2 minggu .Sy pun Dah mcm2 semua x jadi ..last last Sy bg Susu Kambing Yg Jual kat FAMASi name Karihome..Sy kerap bg susu 2jam 2jam mcm itu lepas itu hari2 pg Sy Akan jemur bw matahari pg dlm 10 min ..ok la dlm 1 minggu dah hilang

3mo ago

kalau Kuning hilang ..Kasi stop susu Kambing ..x panas utk anak sy

sy first mom jga, sy x bgi baby mnum susu FM sy full bf n tiap 2jam sy akn kejutkn baby utk nyusu. Cara sy juga pagi n ptg sy akn mandikn baby guna air rebusan labu putih, seminggu lebih je bcaan kuning baby turun.

kerap bagi susu dgn baby. Baby yg kuning suka tidur, jd momy kena sering kejutkan untuk bg susu.

Baby kuning akn suka tido, kne kejutkan dia bg susu dgn kerap. Jemur bawah uv matahari pagi

susu ibu/FM. menyusu je boleh turunkan kuning anak melalui najis