Berapa lama doktor buat detail scan?

Salam semua, boleh tak nak tahu berapa lama doktor buat detail scan baby, sebab saya nak buat detail scan dekat sonobee minggu depan week 24, saya baca ada yg lebih sejam #firstbaby 😊

13 Balas

doc awl2 dh bgthu lama sikit sbb baby first.. n klaw baby bgi kerjasama cepat settle.. saya last week pergi detail scan 45min dh settle.. baby bg kerjasama☺️.. detail scan ni doc akn scan smua skli dri hujung kepala smpai hujung kaki baby.. include ukuran hidung, ukuran tulang belkng, mata, jari kaki tngn..saluran lung baby.. organ dlman baby..air ketumban kita ok ke x.. jantina.. pastu gmbr 3D..

1y ago

tips nk bgi baby bgi kerjasama, mummy kena sarapan dlu, then minum air manis mcm air milo..

Sy buat detail scan haritu lebih sejam. Depends jugak sebab haritu baby taknak bagi kerjasama. Dia duduk dalam posisi yang doc susah nak scan. So doc suruh sy jalan2 jap makan ice cream n datang balik sambung scan. 3 kali jugak la baru dapat full result. Better scan waktu pagi doc tu suggest

1y ago

Dia scan tulang kaki, peha, tangan, jantung, buah pinggang, size kepala baby, cecair dalam kepala, jari tangan n kaki cukup tak lima. Tulang hidung, mata, bibir. Banyak juga. Lepastu dia akan bgtau berat baby either baby overweight or underweight. Kiranya ada bagi report la utk kita tengok.

Saya scan dengan sonobee last week aroud 30min skali scan tu..saya buat detail scan.maybe appoiment saya pagi dan 1st customer jadi waktu menunggu pun tak lama..lebih kurang 5min tunggu,dan terus scan :)

1y ago

faham..tq puan 😊

wslam. sy bt detail scan aroung 45 min +. ke sejam jugak x ingat Dr yg cek tu pro sangat cepat dapat detect imej2 detail anatomy baby. walaupun baby buat senamrobik. Makesure makan dulu okeyy nanti lapar

sye scan dengan sonobee 30 minit .. sy cdgkan makan dulu before buat detail scan ,,sbb sye haritu x makn jadi baby aktif semacm jadi buas pulak😂

standard utk sonographer berpengalaman 15-30minit. utk bdk2 baru 1jam ke 1 jam setgh. utk btl2 newbie boleh cecah 2 jam!

1y ago

sy buat dkt klinik primer dlm 20 min je dh siap detail scan

baby in good position, doc dh bpglaman buat scan. yg penting report complete sbb itu rujukan utk KKIA nanti

saya baru bt kemarin.. ikut kerjasama bby jgk sis.. saya lebih sejam.. tp alhamdulillah semua ok..

sy pg smalam bru g bt..ambil msa 2jam..

1y ago

lama jugak ye puan..

saya detail scan aritu 2jam lebih😅

1y ago

dekat sonobee ke atau tempat lain puan