Scanning..

Salam semua. Boleh saya tanya.. Perlu ke untuk pergi scanning setiap bulan ? Kalau tak scan tiap bulan, ada masalah tak ? Ibu² bopeh kongsi pengalaman masing² ? #1stPregnancy #

1 Balas

sye x scan setiap bulan pon. 1st scan masa early pregnancy. 2nd scan masa 20w hari tu. and nnti nak buat scan detail. dgn lastly doctor kate masa 28-30w nnti. ultrasound x bahaya pon kalau awk nak scan setiap bulan. cuma keluar duit sendiri jela nnti pegi scan dkt swasta. kalau kk die scan 3/4kali je sepnjg 9bulan tu.

2y ago

haha yer. xde mslh pon nak scan kk je. kalau ade bajet lebih boleh pg buat detail scan nnti 18w-29w. depends dkt klinik. sbb ade yg accept 18w sampai 24w je.b