Safron elok untuk pregnancy?

Salam semua, berkenaan dengan tajuk, saya selalu amalkan debunga safron kalau minum air kosong atau susu kambing memang akan letak 2 helai sahaja safron. Tapi kawan saya halang, kata tak baik utk pregnancy nanti anak kuning & cacat tapi saya punya HB setiap bulan 13 atau 12 tak pernah turun lagi. Perlu ke saya stop ambil safron? #pleasehelp #firstbaby #ingintahu

3 Balas

siapa la kita nak menentukan keadaan anak kita nanti... maaf tiada pengalaman, saya masa pregnant tak pernah pun minum saffron dan susu kambing. bagi saya bukan keperluan. pernah baca post dari seorang dr, saffron ni memang ada kebaikannya, cuma tak pasti la utk ibu mengandung ada kebaikan ataupun tidak 😊

Tak silap saya mmg ibu hamil tak digalakkan ambil safron. Tapi rasanya takde lah menyebabkan kecatatan. Baby kuning tu tak pasti. Saya rasa awak stop dulu ambil safron. Takut memudaratkan pulak. Harapnya takde apa2 lah

rasanya takde kajian lagi saffron tu boleh cacatkan bby. untuk elakkan kuning ada lah. saffron antara makanan sunnah.