KELUAR DARAH DAH 4 HARI TAK BERHENTI

Salam saya nk tnya saya dah 7m4h keluar darah dah 4 hari x bnty2..saya p hospital dokter scan nmpak kntung ja msih kcil heartbec x nmpak lg...adakah itu normal,,sapa2 ada pengalam mcm saya bley bntu x.. dokter bg trikh 10.1 nie plak p repeat scan kat hospital....#pleasehelp #ingintahu

4 Balas

Darah yg memang fresh blood ke sis atau coklat2 muda?saya haritu 4-5 hari juga tp coklat2 je..dr check semua xde apa..guna speculum juga..sekarang semua dah ok..kalau darah fresh blood yg xhenti keluar tu,xnormal..trylah pergi kecemasan atau klinik lain check..haritu dr pun ada pesan pd saya kalau darah keluar terus pergi kecemasan je xpayah tunggu tarikh dia bagi..

1y ago

Semoga dipermudahkan sis..harap takde apa-apa tu insyaAllah..positif ye..

Sy keluar spotting juga dan cramp perut, Dr bagi makan duphaston (pill progesterone). Bila jadi spotting awal2 ni risau tanda2 rahim cuba nak ‘buang’ baby tu. So kena cepat2 backup dgn pill utk rehatkan rahim dan utk elak gugur. Mungkin boleh contact hospital semula?

Sy pun baru je bleeding kelmarin, kandungan sy 7W5D. Doc scan nampak kantung dan heartbeat tp bentuk baby belum nampak dgn jelas lagi, masih samar2. Doc bg ubat hormon utk kuatkan rahim dan akan repeat scan lagi 2 weeks.

bleeding time pregnant xnormal lh. boleh jdi ancaman keguguran. so u kne total bedrest. bgun utk pg toilet je.

1y ago

u pregnant xboleh keluar darah. sikit pon xboleh keluar darah. kira x normal kalau keluar darah. sikit ke byk ke, x normal.