Buku pink

Salam saya nak Tanya saya dah 9w dah boleh buat buku pink ke..atau waktu ni dah dikira lewat ye

12 Balas

Sy 9w dh g buka buku then dorg kata kira lewat dh siap kena mrh lagi 😅 padahal sblum dtg dh cll kk tanya 9w dh boleh buka buku ka? Dia kata boleh ja jgn sampai 12w ja..tapi ntahh la siapa yg salah 🤭 yg penting masa g buka buku pink jgn lupa bawa; 1.scan pregnant 2.ic suami/isteri copy siap2 3.Sijil nikah copy juga ok mumy2 jgn lupa 🥰 #sharingiscaring🤗

1y ago

2keping sis

waalaikumussalam..saya baru 7 minggu..tapi saya dah call kk untuk buat appointment..dorang tetapkan tarikh appointment saya untuk buka buku pink terus masa saya 9minggu..mungkin puan boleh cuba call kk berdekatan rumah puan☺️sbb saya 9minggu dah terus buka buku pink

1y ago

okay baik terima kasih

Boleh sis, saya minggu ke 5 pergi KK untuk confirm kan kehamilan. Lepas dah confirm nurse bagi tarikh 8 minggu untuk buka buku. Saya baru je buka buku 2 hari lepas. Tak perlu pergi scan terus pergi booking tarikh atau call je

Saya dah 6 weeks. Call klinik, klinik terus set kan appoiment untuk buku pink. Tapi appoiment tu bila saya dah 9 weeks. Better call dulu. Sebab saya klinik desa. Sebab mostly ada yang cakap KD cepat. Tak pasti lah

sis dah gi scan ke...kalau dah scan nanti tunjuk gambar scan tu lepas tu tnya klinik kk boleh dah ke buat buku... saya buat buku awal sbb msa buat pregnant test dekat klinik tekanan darah tinggi naik 😅😅

boleh buka dah tu,sya masa 6 week pergi KKIA test kencing..dah result positif baru nurse bagi temujanji utk buka buku pink..temujanji sya buka buku pink 9/2 ni mmg genap 9 week la masa tu nnti🤭

Saya 8 weeks dah bukak buku pink dekat kk . Biasa doc sarankan bfr 12 week mesti buat buku , kalau lambat nanti doc bising . Lebih baik buat terus , senang untuk pemantauan dari doc

salam sis, 9 weekstak kira lewat, tapi dah boleh start call kk buat appointment untuk buka dah tu. kalau lebih 12 minggu baru nak buat appointment buka buku pink baru kira lewat.

sy 9w bru kk suruh buka buku pink,masa pergi tnya kk time tu 6w nurse kata awal lgi..sebab masa ank 1st buka buku time 6w.mngkin lain klinik lain procedure

saya bru pegi check smlm tp bru 7weeks , then doc set kn appoinment kedua bila da msuk 9weeks utk buka buku pink pulak