susu tepung ibu hamil

salam , saya nak tanya hamil minggu ke berapa boleh start minum susu tepung nye? & jenama apa yang okei ? thankyou😘#firstmom #firstbaby #pleasehelp

3 Balas

susu utk pregnant mom mmg elok start dari trim1 lagi dah .. klu susu kambing lagi elok .. cuma ada org ckp panas klu susu kambing.. so sy pun x sure klu bab susu kambing tu betul ke panas ke x 🤣 so far sy consume anmum materna okay, and dapat sample similac mom tapi x try lagi .. pastu sy minum susu HL juga, susu kurma farmfresh .. sy mmg penggemar susu .. susu mmg elok sgt minum sbb sumber calcium, minum je any kind of milk asalkan susu yang bersesuaian dan sesuai dgn badan kita.. semoga bermanfaat ☺️

2y ago

TQ sis 😘

Salam. Seawal kehamilan (once dah tahu pregnant pun boleh start minum susu untuk ibu hamil) depends tahap kesihatan ibu tersebut. Bagi saya tahap kesesuaian tu kena try and error. Boleh dapatkan sample dari pengeluar. Yang pernah saya cuba enfamama dan similac mom. Kedua² serasi dengan saya.

2y ago

tq sis 🥰

Sy mnum anmum materna coklat. Sblum ni boleh mnum x de flavour. Tp dh x boleh bau susu putih, tu gnti coklat.

2y ago

tq sis