38W4D - Tanda tanda bersalin

Salam, saya mengandungkan anak first. Ikut due date 25/8/2022. Sampai sekarang saya belum nampak tanda bersalin (ex lendir darah, pecah air ketuban) Even pergerakan anak saya semakin aktif pulak adoi. Siap boleh dengar subuh tadi kepala dia tengah adjust2 dekat tulang tu pastu bunyi “krek”. ada masa saya rasa tertarik dekat bahagian bawah tapi google kata tu braxton hicks. Sebab saya alami tu since masuk 7 bulan. Sakit perut contraction ni gambarannya macam mana ya? Air ketuban pecah tu memang ada bunyi ke?#firstbaby #pleasehelp

2 Balas

5min sekali sis akan rasa sakit yang teramat, nafas susah, rasa ari² nak tercabut, nak bergerak tak boleh, sakit 1 badan sebabkan contraction.

air ketuban pecah kte dpt rse mcm belon pecah kat kemaluan kte.. bunyi die mcm 'pop' g² la ikut pengalaman sy..

2y ago

if rasa ada bunyi pop tp takde leaking keluar mcm mana ye. Pop yg pelahan kat dlm perut sewaktu tidur dah 3 hari berlalu. Mgkn terdengar pop