Kira tendangan

Salam, saya masih tertanya lah macam mana nak kira tendangan baby ni, semalam checkup kk misi dh explain. Tapi 😅 baby saya ni mmg tersangat aktif. Kena kira selang 5 min ke atau kira banyak mana dia tendang. Tak kisah selang 20 second sekalipon. #confuse #29weeks

2 Balas

nurse sye suruh kira tendangan yg byk kali. kira die mengeliat ke main2 kt dlm tu ke, kira sekali. kalau mengeliat + main2 kt dlm tu kira 1. kalau die mengeliat je kira 1, lps tu dlm 5 minit ke 10 minit ke die main2 pulak kira lagi 1. xde tetap bpe minit sekali die gerak. tapi kalau gerak sekali je. x kira la.

misi kat kk sy ajar, apa2 gerakan dlm masa 15 minit tu kira sebagai 1 gerakan..next 15 minit kalau gerak lg bru gerakan ke 2 n seterusnya..

2y ago

Sama cuma misi kt kk sy suruh gaps kan dlm 20 ke 30 min..