Sakit dada menyucuk

Salam. Saya da 27weeks. Ada tak yg menglmi sakit dada menyucuk. Kdg2 smpai sukr nk bernfs. Mlm2 akn terjga mcm tersedak dan batuk . Rsa mcm tersedak pedas gtu.. agk2 bhya tk ya ..

2 Balas

terus rujuk doktor. Mcm sy rasa mcm tu masa 24w, sy informed doktor & terus diberi ubat (makan bila perlu sahaja). Doktor kata masa peringkat sy tu normal berlaku sbb baby semakin membesar & akan menghimpit organ² badan si ibu. Doktor pun ada sarankan sy utk terus ke emergency kalau sy ada sesak nafas yg teruk. Apa² yg melibatkan pernafasan sy rasa lebih baik awak terus ke klinik/hospital terutamanya jika kerap berlaku sbb bila kekurangan oksigen ni selalunya bahaya utk si ibu & baby.

p la hospital terus