Darah nifas atau keputihan

Salam , saya baru lepas czer anak first 27hb bulan lepas . Saya nak tanya ada tak yang dah masuk 3 minggu berpantang darah nifas tak keluar langsung ? Dan ada tak yang darah tak keluar tapi keluar lendir kuning mcm lendir keputihan tpi berwarna kuning ? Saya skrng dah 3 minggu pantang , darah tak keluar tapi keluar lendir kuning . #bantujawab #ingintahu #firstmom #bantusharing

4 Balas

Lendir kuning sangat normal. Namanya lochia alba. Ada 3 stage lochia. Lochia Alba yang terakhir. Tapi lochia/ pendarahan boleh start stop bila bila masa dalam 6 minggu ni, adakala sampai 8-12 minggu pun ada.

Waalaikumussalam wbt Kalau czer memang darah keluar on off…

3mo ago

Mungkin tak semua orang… Saya czer 2x darah memang tak banyak

tu la nama nya lokia