Gatal celah paha & Bibir faraj

Salam nk tya.. saya sekarang Jadi gatal celah paha dan bibir faraj.. nk tya ada tips @ ubat yg sesuai Tk? #31weeeks #1stpragnancy

4 Balas

Saya pun tiba2 start gatal mcm awak. Pegi klinik private dr bagi ubat masuk vagina dan krim antifungal tapi masih gatal2. Jadi, Saya bgtau KK dan dr buat hvs swab test tu. Rupanya saya GBS positif 🥲 kalau gatal2 abnormal awak cuba bgtau KK ya. Boleh cegah jangkitan kuman terhadap baby awal2.

6mo ago

ok terima kasih utk info.. mggu depan ada checkup saya inform KK

Saya ada gatal mcm tu sblm ni, p klinik doc kata jgkitan kulat, doc bg ubat sapu dgn ubat masuk dlm faraj , nama ubat tu candid , alhamdulillah lepas pakai tu lega , tak ada dh gatal2

Kadang2 mmg kita tak prasan igtkn tak ada keputihan sbb tak kluaq, tapi bila tgk dkt dalam ada keputihan mcm ketul

6mo ago

ok. saya pergi klinik check.. terima kasih utk info

ada keputihan tak? cuba buat sitz bath, air suam + epsom salt

6mo ago

saya takda keputihan