ngilu bahagian ari2 8weeks

salam nk tnya. skrg ni sy 8weeks+. harini kerap rasa ngilu2 dekat ari ari. normal ke ye? sbelum ni ada rasa tapi tak kerap mcm ni. ni macam kerap lagi2 wktu solat dia rasa ngilu smpai rasa x selesa. kenapa ye? tapi tak ada bleeding or spotting apa2. ngilu tu sekejap2 je tapi dia kerap rasa #firstmom #pleasehelp

4 Balas

sy pun macam ni sekarang ni. kandungan 9 week lebih tapi kerap lak cramp perut akhir² ni, risau gak rasa tapi husnuzon je yang baik². maybe memang sebab rahim nak mengembang untuk bagi ruang pada baby membesar..

insya-Allah kalau takde spotting shud be okay. baby nk grow tu.

normal sis. dan lagi satu pakai underwear jgn terlalu ketat.

Mungkin rahim nak membesar sebab baby nak membesar