Miscarriage

Salam nk tny mommies yg berpengalaman, selalunya keguguran akan jadi pada tempoh minggu ke brapa? Dan janin pada minggu kebrapa dah dikira kuat? #firstmom

4 Balas

Selalunya gugur 12w kebawah adalah sbb genetik, kromosom, senang kata janin tak jadi.. kalau boleh survive pun mungkin cacat.. kalau atas dari 14w mcmtu mungkin ada masalah pada ibu dan janin jugak.. lemah otot rahim dan mcm2 lagi punca.. just sharing yg mana saya tahu.. selebihnya boleh tanya yg lebih arif😁

keguguran ialah kelahiran pd bila2 masa yg berlaku sblm 24mgg. masuk 2nd trimester, baby dh kuat dan jarang berlaku keguguran pd.peringkat ini

Keguguran tu bergantung pada kekuatan janin… x kisah minggu keberapa… biase janin kuat bila dah nk masuk timester 2…

Ikutkan 3 month da kuat dah