Mkn ubt zincofer

Salam .. nk tny .. cara mkn zincofer mcm mn ekk 😂 first time nk mkn zincofer tkut termuntah #firstmom

2 Balas

Salam. Pastikan sebelum atau selepas makan kena jarak kan 1 jam jika mahu/ telah minum susu. Supaya zat nya sis dapat. Nak cara makan tu makan macam pil biasa asalkan masuk tu jangan melintang, kemungkinan pil akan termuntah balik tu selalunya ada jika posisi pil masuk dalam mulut tu salah.

sy slalu mkn dgn minum jus oren..nurse pun ada ckp elok dgn jus oren..takdela rasa nk muntah sgt..sbelum tu sy tak tau, mkn je ubat mcm biasa dgn air masak..tp terus muntah takleh tahan..skrg ni minum dgn jus oren dh ok..boleh cuba