Anak tiap2 mlm kembung

Salam nak tnya... ank sy tiap2 malam msti kembung,dh mcam2 ubat sy letak,myk yuyee myk telon tungku baby smua sy buat dh..klu mcm perut kita lapar lpastu baby direct bf dgn kita pun bleh kembung perut ke? Ada tips tk mcm mna?#firstmom #bantusharing

5 Balas

Cuba try bg grape water.. beli dekat farmasi .. baby sy pun mcm tu kembung sampai susah tdur siang malam sampai dia overtired sampai la dia demam asyik nangis dan meragam siang malam .. tengah2 malam bawa pg Klinik swasta sebab nangis tak berhenti tp doktor bagitau kembung sahaja.. sebab bunyi mcm tembikai dah masak tu bok bok bok.. Doktor tu sendiri bagitau suruh minum grape water .. dan selalu urut belakang dia , kaki dia , dengan perut dia urut cara Love .. Kaki dia cara kayuh basikal .. dia akan kerap kentut tu ..

7mo ago

ouh yke trima kasih

Takde la awak, bukan sebab perut kita kosong. Banyak punca baby boleh kembung. Mungkin cara lekapan salah, baby nangis pun boleh kembung. Boleh baca posting ni: https://community.theasianparent.com/q/baby-saya-hari-ni-baru-12-hari-hampir-tiap-malam-kembung-perut-perut-sy-pulak/4924229?d=mobile&ct=q&share=true

7mo ago

ouhh ykew..trima kasih yew

Kalau pakai aircond time tdr malam jangan bagi kuat .. jangan biar baby lapar sbb tu jg buat dia kembung.. selalu sendawa kan dia..

7mo ago

tk pkai aircond pun..pkai kipas biasa je tu pun buka 1

jaga pemakanan juga salah satu cara nak elak anak kembung. Jgn makan makanan yg berangin.

7mo ago

stakat nie sy tk mkn lgi mkanan yg brangin

itula org dulu2 bnyk plk sebab dia kan

7mo ago

ha,ah btul tu