Ibu kembung baby pon kembung?

Salam nak tanye semua mama. Korang ada masalah mcm saya x? Sejak dari baby newborn sy perasan klo badan berangin baby yg bf ni pon akan kembung perut. Saya ni ada masalah gangguan jgk seblm ni bile jumpa ust. adakah bila time saya x sihat susu yang dihasilkan kurang kualiti yang boleh bt baby pon turut kembung? Atau adakah sebab pemakanan? Mohon bantu jawab saya yg saban hari keliru. Tq

2 Balas

Kalau ibu kembung, baby yang bf pun akan kembung. Sebab susu ibu datang dari darah. And makanan yang ibu makan masuk dalam darah. Tu sebab dedua kembung.

3w ago

oohh yeke patutlahh tqq

klau sy bab pemakanan..sbb sy Jenis badan cpt berangin.masa newborn bnyk mknn y sy mmg control..try n error

3w ago

ohh yeke. ok tq