Antibiotics gbs

Salam nak tanye, kalau time bersalin kita makan antibiotik untuk gbs, anak nanti keluar keputihan akan melekat dekat badan anak tak?? #firstmom

4 Balas

Saya GBS+ve mom. Lepas bersalin anak saya tak kena tahan. Duduk nursery biasa. Sebelum labour kita akan dapat antibiotic drip. Selalunya baby yang kena tahan ni sebab si ibu tak sempat dapat antibiotic before labor. Jadi mommy ada je salah satu tanda bersalin, terus pergi hospital ya. Jangan tunggu semua tanda turun baru pergi.

Jap saya confused. Keputihan melekat? Keputihan apa tu? Yang putih putih selalu keluar dengan baby tu ke? Or bacteria gbs tu? 😅

kalau bersalin normal, keputihan gbs akan melekat kat anak, tapi anak akan terus masuk wad dan dipantau doktor.

1mo ago

Dr akan pantau lama ke?

Maksud awak macam mana tu?