Vaksin baby

Salam nak tanya , tadi sy bru hbis cucuk 2 bulan baby saya , pastu nurse ckp next appointment bulan 5 .. cucuk dua kali terus .. time tu sy x pikir apa .. bila balik rumah suami ckp knp dua kali .. kata nurse jadual bulan 4 dia padat .. persoalanya sy kt sini boleh ke cucuk vaksin baby dua kali pada hari yg sama ##bantujawab

4 Balas

ehh mana boleh mcm tu ikut jadual dia pulak, dgn baby pun dia boleh buat main ye .. stiap vaksin ada effect dia, klau cucuk skli 2, dia xrisau ke jadi pape kt baby tu nanti 😣

2mo ago

ye cuma sy x thu nk buat apa .. tdi dia ckp jadual full je .. boleh ke nk tolak vaksin

mna blh mcm tu jngn ikut sedap dia je klo sibuk awak tolak la ya sbb x tau apa kesan pada baby nnti 2kali cucuk lain2 vaksin bahaya

2mo ago

cmna ye nk ckp doc tu nti sy bkn anti vaksin tp sy risau lh 2 kli cucuk

hmm tara cucuk sekali pun baby demam2 , apatah lg cucuk sehari 2x🥲 tolak je la sis mana bole mcm tu

2mo ago

hm yg tu takpasti🥺 tp knapa nk kena cucuk dua kali erk😩anak sya cucuk 2bulan pun demam ksian tengok dia badan panas dgn asyik meragam

anak sya 5 bulan dulu cucuk 2 kalii...