Nt scan perlu ke tak

Salam nak tanya perlu ke buat NT scan ni? Ke tak perlu?

5 Balas

Terpulang. Rasa ada rezeki lebih nak buat, takde masalah. Saya lepas bersalin baru tahu pasal NT scan ni. Masa pregnant doc suruh buat details scan je. 😅

Sy buat sebab ada sejarah keguguran .. ikut nasihat dokter ..kalau sis xde sejarah , atau takde ahli keluarga yg syndrom xperlu pun .. ramai tak buat 😁

Perlu dan digalakkan. Utk detect keabnormalan baby kita. Sy pun haritu buat NT scan time 13 weeks. Buat kat sonobee je.

ikut kemampuan. kalau family ada sejarah syndrome apa semua boleh try scan. jika takde inshaAllah baik2 saja.

optional. detail ttg NT scan blh baca kt posting saya