Masih ada harapan ke

Salam.. nak tanya minggu lepas scan Dr nampak janin 7w tapi tak nampak heartbeat. Dr inform miss miscarriage. Tapi saya takde bleeding & cramp perut.. masihkah ada harapan. Sedihnya hati ni#firstmom

6 Balas

saya pon alami bnda yg sama..da la first baby...sedih sgt..sy hnya mmpu menangis stiap hari..sbb sy lgsg xde bleeding,spotting or sakit perut mcm gugurn.janin pon xde jatuh.. spnjang hamil sy xpenah jatuh.. dala masa tu first time scan..sptotnya baby sy da 10 week.. tp scan dr kata baby sy hnya 6 week je..kira xmmbesar..bnyi jntg pon xde..hm.. tp Alhamdulillah..kini Allah bg sy nikmat hamil lagi.. skrg da 10 week..masa scan hari tu 7 week..tapi dr kata jntg ada... harap2 baby sy kalini mnjadi dan sihat .In Shaa Allah..puan pon akan ada rezeki lagi nnti..jgn kecewa..yakin dgn Allah.. doakan sy dan jgk baby sihat ya mummy2🥰

sama macam sy dulu sis. x ada bleeding apa semua, tp baby x membesar. Sy buat 5x scan setiap 2 minggu sebelum doc keluar surat untuk buat D&C. anggaplah tiada rezeki, Allah nak gantikan dengan yang lebih indah untuk awak dan suami. genap setahun sy gugur, alhamdullillah ada rezeki lain. Sabar k? ❤️

sama dgn sy, scan masa 7w doc ckp xde heart beat. baby ada masalah. sy tetap yakin bby sy ok, lpas 3w sy repeat scan tmpt lain alhamdulillah nmpk dah heart beat time tu dah 10w. sis tunggu dulu ya, nnti repeat p klinik lain.

Sama macam saya. Dari kandungan usia 6w sampai 11w, hanya kantung membesar. Nampak janin masa check 11w tapi tak membesar dgn baik, janin tak cantik, tak jadi. No bleeding&spotting pun. Takde rasa sakit perut atau mana2 part.

2y ago

Doktor kk buat surat refer hospital. Jumaat ni saya jumpa doktor semula. Doktor cakap mungkin silent miscarriage.

sis try tgu dlu. sbb SIL saya pon banyak kali scan takda hearbeat. minggu ke 11 baru dpt dgar. mula tu banyak Dr kata baby x menjadi. tp alhamdulillah at last baby selamat. semoga urusan sis dipermudahkan

period teratur tak ? kalau tak teratur tggu another 3w untuk scan. kalau teratu, tggu 2w lg untuk scan . Insha'Allah ada rezeki. selalunya atas 8w baru nampak janin dan jantung. better tggu je untuk next scan

2y ago

period teratur ikut apps dah 9w tapi scan dr ukur baru 7w.. Dr check janin ada heartbeat takde.. patut check lepas 2 weeks kee?.. aaa sedihnyaa