Anak setahun 2 bulan belum boleh cakap

Salam, nak tanya, anak saya 1 tahun 2 bulan tapi masih tak boleh sebut 1 patah perkataan pun, babbling je la .. Boleh share pengalaman semua? Saya agak risau #ingintahu #pleasehelp

1 Balas

Baba mama boleh sebut tak? Jgn risau sgt masih awal.

1y ago

Anak sy pun sebaya..tau baba mama..nak..takpe bg dia ms..kena ingat 1 benda, kdg baby ckp bahasa dia cuma kita yg xfaham..mcm dulu anak sy panggil kucing ai ai..minion dia panggil ‘kita’. Hehehe..for now bg basic dulu macam cat, meow..skang ni anak 3rd sy 1y1m sebut meow-happ 😅 kalau sy xperasan tu sy mesti fikir dia tak sebut paadahal dia xreti sebut lg. panjang pulak komen sy hehehehe