Anak kurang makan dan minum

Salam nak tanya , ada tak anak yang sama macm baby saya sekarang ni dia dah 11 bulan tapi tolak makan dan kurang mnyusu air masak pun xnk minum.. Kenapa ya .. ?? ##ingintahu #bantujawab #SeriusTanya #bantusharing #firstmom

4 Balas

anak saya dri 6 bln tak mau makan, smpai dh 11 bln pon sama .. kkdg stress msak tpi buang mknnya. dh mcm cra juga bagi,dri tekstur, rasa, blw buat pon x jdi juga. risau sbb dia x pandai nak kunyah makann lgi. agak² sampai bila tak nak makan😞

1mo ago

ya Allah sama dgn anak saya sis. saya hampir giveup. stress saya masak mcm2 dia mmg tknk makan. susu je byk😭

sma siz... ank sy mcm tu jgak... kdng risau jgk xnk nyusu kecuali dh btol2 lapar... mkn ok jerrr...

fasa tumbuh gigi?

2mo ago

klu nk naik gigi ada bby xnk mkn minum sbb xselesa. cuba bg dia mknan sejuk..cth buah2 lembut letak dlm peti, pstu masukkan dlm fruit feeder. xpun mainan yg gigit2 tu, rendam dlm air sejuk..then bg dia gigit.