baby 9bulan minum susu 3oz setiap sesi. normal x?

salam n hi semua Ibu- ibu. anak sy bru masuk 9bulan tp dia minum susu fm 3oz je setiap sesi tu pun xhabis kdg2 . skrg dah mkn solid jd susu tu siang sblm sarapan , ptg dlm pkul3 dan mlm pkul9 sblm tido . tp sllunya mlm dia direct feeding then klo sy pump pun susu sy dlm 4-5oz je campur dua2 belah. normal ke ? sbb di kotak susu tulis baby 9bulan ni dah 7oz susu mcm tu . #firstmom #pleasehelp #bantusharing #ingintahu #seriusnanya

4 Balas

normal je sis. untuk baby bawah 1 tahun, susu tu masih lagi keperluan utama, makanan nombor dua. anak sy umur 1 tahun pun masih minum susu 5oz je setiap sesi.

kalau berat baby takda masalah ok je . Anak saya setiap sesi 4oz je , 11 bln .. Kalau buat lebih mmg tak habis ..

Samalah. Anak saya umur 10 bulan pon minum 2-3 oz je bila siang. Time tido malam minum 4oz

8mo ago

Yup. Makan dia suka

kalau berat ank ok tak ada masalah.