Kencing manis type 2

Salam mummy² semua. Saya pregnant 11w dah buka buku pink dan kena minum air gula. Mula² ambil darah bacaan 8 ja, kali kedua ambil gula bacaan 14. Ada mummy² senasib macam saya tak ?. Nak gula turun balik macam mana 🥲 ?.

2 Balas

sblm minum pun dh tinggi bacaan. mmg keturunan ada diabetis ke?

7mo ago

mak saya ade kencing manis tp saya bacaan yg frst 4.9 bacaan lepas minum air gula sangkut sbb sblum minum air gula hari2 minum manis. saya rasa bkn setakat genetik je nie mybe sbb pemakanan jugak sbb sis x de alahan kan. xpe saya pon kne buat bsp

sptutnya mula mula tu 5.3 ke bawah jeee