Susu badan makin berkurang

Salam mummies normal ke susu badan makin berkurang, anak 7 bulan lebih nk masuk 8 bulan dh 5hb nie. Ada tips banyakkn semula susu badan tak. Mkn atau minuman booster apa2. #bantusharing #ingintahu

2 Balas

Hi sis. Saya dulu pernah susu drop teruk sebab anak jaundice, and paediatrician tak bagi saya susukan anak dengan susu badan. So anak saya sebulan lebih minum formula je. Saya pulak masa tu dalam pantang lagi, penat sangat nak pump dengan jaga luka czer. So akibatnya, susu drop teruk. Bila dah clear jaundice anak saya, doctor bagi green light untuk breastfeed, tapi time tu pulak susu keluar setitik dua je. Then husband saya belikan Momma Pregolact dekat Manjaku Mall. Alhamdulillah, susu terus meriah lepas seminggu sis. Rasa nak menangis bila dapat fully breastfeed anak sampai la sekarang, dia dah 8 bulan. Takde campur formula dah. 100% susu badan je. Tapi saya sekarang dah jarang minum Momma Pregolact tu, seminggu dua tiga kali je minum untuk booster. Penat asyik bengkak susu. Sis boleh try tau. Tapi harga dia mahal sikit lah. RM90 sekotak, kalau tak silap saya, dalam tu ada 25 sachet je. Saya pernah try chocolate flavor and original susu flavor. Bagi saya, chocolate flavor memang takde rasa gila lansung. Agak pahit, pahit coco. Tapi sedap. Yang original susu tu ada rasa Manis madu sikit.

ikut demand and supply. google je mknn pe yg bole boost susu. tpi yg penting demand and supply. tpi ank da start mkn normal susu akan kurang sbb ank xminum sekerap sblm 6bulan