KELUAR TANDA

Salam moms..nk tanya,kalau keluar camni mmg tanda dkt2 nk brslin dh ke?dia mcm maroon gelap camtu,air ketuban xpecah lg..kandungan sy skrg 39 weeks 3 day..tp perut ni asyik mengeras je 🥺 sy bru pegi klinik td & doc ckp bukaan bru 1cm,dia mintak sy balik dlu..kandungan brpa cm ye doc akn admid ward? - Sy ank sulung..byk pengalaman yg sy x thu #bantusharing

KELUAR TANDA
7 Balas

saya 38w4day pergi hosp cakap baby kurang gerak .. terus kena induce belon esoknya tu then lusa belon jatuh masa tengah kencing.. bukaan 4cm then rehat jap layan contraction .. masa tengah tidur tiba tiba bunyi popp haha ketuban dah pecah rupanya😂terus tolak LR .. 4jam je dalam LR alhamdulillah mudah semuanya🥰

sis install app contraction tracker. senang.bila sakit perut je, tekan.habis sakit, stop.nanti dlam tu akan mklumkan dkat kita segera utk ke hospital.apps ni sgt mbantu sy utk kelahiran bby saya bulan lepas.selamat mncuba 😘

saya tak sure berapa cm baru admit sebab macam saya contraction kerap 5-10min. saya pergi pac 2 kali dalam 1 hari so doctor terus admit sebab risau bukaan cepat.

sy haritu kerap mengeras kuat.. pergi hosp bru 2cm ..misi tnye nak admit ke balik..sy pilih admit sebb sy rasa da sakit kerap ...xsmpai 5jam da bersalin

Sama kita 39w3d hari ni.. Tpi saya belum ada apa2 tanda. Hrp sgt turun tanda taknak kena serah diri nnti kena induce

10mo ago

Sama kita. Kalau takde tanda 30hb kena serah diri. 31hb kena induce 🥺 risaunya.

saya harituh 3cm dah admit ward . Tapi sebab mengeras jeh tak keluar tanda apa apa

kalau perut dh kerap mengeras selang 5-10m blh trus g hospital.