LAKSA PINENG

Salam moms ..nk tanya blh x sy nk mkn laksa pineng,mengidam time awal preg lg,tp xbrni nk mkn ,skrg bru je 24 weeks ,bru nk start mkn tp still takut2,agak2 ok x moms? #firstmom #ingintahu

9 Balas

macam ni la sis.. sy sepanjang pregnant ni semua sy makan. ingat dalam islam bersederhanalah dalam setiap perkara. bukannya awak makan 1 tong laksa. sy kerap makan laksa ok je. jgn takut sgt yg penting makanan seimbang dan berkhasiat. lagi takut haa fast food tu. fast food lagi bahaya

alhamdulillah sy makan masa first tri...tp kena tgur dgn mkcik sbb katanya xboleh..sblm makan, sy call mak sy dulu (lain negeri).mak kata boleh je..kalau dh branak bru kena pantang...alhamdulillah..ok je makan..mgkin la org kata laksa tu angin, or ada nenas ke apa..bismillah, makan je.

boleh ja nak makan..kalau saya makan boleh jaa..klau rasa was ii try sikit dulu klau x jadi apa ii boleh teruskan makan..tapi selalunya orang x bagi makan time pantang je☺️

sy selalu makan laksa. lgi2 masa awal pregnant sbb itu je yg boleh masuk, nasi tak lalu.🥺

1y ago

Sama, kalau boleh hari hari nak laksa. Nasib kedai tu buka 3 hari je seminggu

Boleh je mkn laksa bila ngandung,yg org ckp2 tu bila dlm pntng..😌

Sya mkn dr 12weeks ok jak..insyallah ok tu

Apa dosa laksa? 😂

1y ago

Takot..sbb ada trdgr org ckp dlm kuah tu dia masukkan daun gantang & kesom 🤭

okay je sis ☺️

1y ago

Tqvm sis ..arini nk try sikit🤭

Saya makan je sis

1y ago

Baik 🥰 tqvm sis😘