Stop Duphaston

Salam moms, nak tanya, saya baru stop mkn duphaston (ubat kuatkan rahim) dlm 5 hari ni. Dulu brownish discharge Dr suruh makan ubat tu. Skrg stop sebab dah habis satu papan. Harini tiba2 bleeding fresh merah mcm first day period. Tak banyak, tapi menitik nitik masa buang air.. risau sbb sebelum ni Dr bgthu incomplete miscarriage. Cuma tak pernah lagi keluar tissue or ketulan2 mcm tu. Harapan utk baby survive masih kuat. Ada tak yang sama mcm saya? Apa patut saya buat ya? Sedih sgt..#pleasehelp #firstmom

2 Balas

Serious talk sila ke klinik/hospital sis. Lain org lain kekuatan rahim. Better check ya. Pengalaman saya keluar bleeding sama mcm sis tu then terus total miscarriage. Fresh blood & kalau kencing kita nampak dekat bowl dia dah bercampur darah tp takda rasa sakit pun. after a month check upt dah negative. Sedih sgt sbb tak cukup bedrest mungkin

1y ago

Fahamm. Tqsm! Nak check again dekat kk next week. Doakan saya

pg hospital. kalau betul incomplete miscarriage kena d&c kalau ade tgl sisa kt dlm. bahaya.

1y ago

Tulah, baik! Tqsm