Baby 6 bulan 17 hari sembelit

Salam mommy2 semua sy nk tnye baby sy klau mkn je sembelit klau tak mkn atau bagi buah je ok je baby full fm dah tukar susu pun tetap sembelit ,selain bubur nasi ape lagi sy perlu bgi ye untuk bgi dye knyg?sy ada google dan baca kalau nasi ni mungkin boleh jadi punca sembelit.sy biasa bagi baby sy mkn bubur blend dengan brokoli,carrot,ayam,kentang tapi baby sy sembelit jgk.boleh tak mommy2 suggest nak bagi makan apa selain bubur?sebab baby sy suka makan apa2 je kalau suap mesti habis sebenarnya baby umur 6 bulan lebih ni banyak mana boleh makan ya?Sorry banyak soalan sebab anak first tkda pengalaman lagi.TQ ##bantujawab

3 Balas

Cuba limitkan carbo.. nasi & kentang dua2 carbo.. letak nasi je, protin, sayur boleh tambah sayur banyak fiber mcm labu ke. Boleh google banyak lagi sayur lain tinggi fiber.. buah pula variety kan tapi kalau sehari x berak lagi saya bg buah naga.. cepat je berak..

1mo ago

ok tq untuk info mommy

Sama sis ank sy pn sembelit mkn nasi

1mo ago

awk bgi anak mkn ape?

Ada letak evo tak dlm bubur?