Spotting Coklat 8 Weeks

Salam, mommy mommy nak tanya ada mcm ni tak? Sepanjang pregnancy saya takda spotting apa apa. Kecuali ada haritu sekali time week 7 mcm tu. dan sekali tu saja then keputihan mcm biasa. dan ni Cukup week 8 ada spotting lagi, lendir coklat sikit ja. & mmg harini saya ada rasa cramp dekat perut. Ohh sebelum ni saya dah pernah scan masa week 6, bby dah ada heartbeat. Normal tak ya? mgkin sbb kandungan nak membesar ya? ada yg ada pengalaman mcm saya tak?

1 Balas

Kena pantau spotting tu ye sis takut bleeding..kalau perut sakit sampai tangkap bahagian pinggang better pg hospital cepat..Sbb sy dulu pernah mula2 cramp perut tp sy abaikan sbb dengar org cakap normal kandungan nak mbesar..smpai 2 3 hari sakit berterusan datang dan pergi..tiba2 bleeding..pg hospital last2 gugur.. Masa tu sy dah nak masuk 17 weeks..rasa mnyesal tak pergi hospital terus masa tu sbb dok dengar cakap orang kata normal2😌

1y ago

okay terimakasih share🥰 saya monitor tengok. harapnya dah takda spotting ni. Buatkan kita overthinking je kan. kalau ada mmg saya terus p check. Risau