najis bayi hijau nak ke pucat , susu badan .

salam mommy , ada yang tahu takk , kenapa najis bayi mcmni ? mula mula crit , lepstu dah okay jadi camni plk . Susu badan . bby #seriusnanya #firstmom 3bulan

najis bayi hijau nak ke pucat , susu badan .
2 Balas

baby awak hanya dapat susu foremilk iaitu susu awalan/cair awak sahaja. nak baby dpt susu hindmilk iaitu susu akhir/pekat awak 1) semasa baby directfeeding jangan kerap ubah posisi penyusuan baby awak. maksod saya sekejap breast kanan sekejap breast kiri. biar baby2 lepas sendiri hisapan dkt breast awak 2) kerapkan directfeed baby awak. pastikan setiap sesi baby hisap antara 15-20min. 3) kalau awak jenis foremilk banyak, boleh marmet 2@3minit keluarkan sedikit susu awalan awak, kemudian bg baby directfeed. 4) pastikan awak tak skip penyusuan pada sebelah malam. hormon prolaktin sgt tinggi pada sebelah mlm. both foremilk and hindmilk ni penting utk baby awak. foremilk utk hilangkan rasa dhga baby. hindmilk dpt menaikkan berat badan baby awak☺️

kerap alih2 payudara untuk menyusu ke ? kejap kiri kejap kanan maksud saya. kalau boleh fokuskan pada satu bahagian je dulu. kalau kiri, kiri je sampai baby lepas . after few hour, kalau nak bg kanan, kanan je sampai baby lepas. selalunya kalau anak saya la, najis asal warna kuning , kalau warna hijau tu confirm dia minum susu awal atau susu foremilk banyak dari susu akhir atau hindmilk. anak saya cirit baru ni, najis jadi mustard, hijau Kekuningan, saya pun kebetulan memang sakit perut berapa hari tu, mungkin salah makan dan effect pada baby. nit sure lah . tapi kalau hijau camni foremilk banyak dari hindmilk

1y ago

tak awak , dia isap skejup sgt lepastu dia taknakk dahh.