Pengalaman bersalin Czer

Salam hi mommies.. Sy nak minta mommy disini yg pernah bersalin czer, boleh share tak pengalaman mommy macam mana sebelum n selepas😀 bby mcm mana? Atau ada yg nak share anything tips pun dipersilakan😊 Saya skrg 35w, kene serah diri 37w, 13/6 nanti berslin scra czer. Setakat ni bby masih songsang dan berat bby masa scan 1.8kg. Doakan saya ye mommies☺ #firstmom #bantusharing

3 Balas

tipsnya, mmg kena jga pmakanan. lap kring bkas czer lps mndi. jgn mkn/mnum pati ikan haruan. jaga prgerakn, jgn lasak2 sgt. klo sy dlu, sy pkai matrnity pad jnma kotex size xl spnjg 3 mggu lps czer, sbbnya lbih mudah & slesa dpkai, mcm pkai bgkung, sbb bks czer tu dy dpt lindung spnuhnya. mndi plak, sy pkai air suam, lap2 pkai towel kcik shja, sbb xmw pdih sgt bhgn czer. mula2 ltak sdikit sabun kt twel kcik tu, then bilas pun pkai towel kcik. tpi just utk 1 mggu lps czer. bila dah rasa kurg pdih bhgn czer tu, baru sy mndi mcm biasa.

4mo ago

thanks share sis 😊

mcm kita tau ,proses pyembuhan dia mmg amik masa sikit even luaran da okay, tapi dalaman belum. so bab angkat benda berat utk beberapa bulan jgn sesekali buat, jgn makan benda yg alergi sbb takut gatal kt tempat czer. masa awal2x tuh ,tiap kali mandi pastikan tempat czer betul2x kering , tiap kali batuk , amik bantal tekan kt perut n batuk pun kena slow. kalau nak baik, byk makan buah oren. so far itu je kot yg saya ingat , maybe org lain boleh share lagi. apa pun semoga dipermudahkan urusan awak nanti.

4mo ago

trima kasih sbb share😊