Anak berpeluh

Salam mommies, sy direct feeding baby. Mmg jarang pump sbb tkde bengkak pun selepas bgi susu. Tiap kali mnyusu keoala dia mesti sy rasa berpeluh. Normal ke? Dia tidur pun kain alas kepala dia basah peluh. Baby baru 2 bulan lebih #bantusharing #firstbaby #ingintahu

2 Balas

Yup, normal sebab body system baby belum mahir untuk regulate body temperature. Nanti checkup baby awak boleh tanya doktor untuk kepastian.

Puan boleh cuba check sebab dulu kakak saya baby asyik berpeluh semasa direct feeding dan selalu terjeluak tanda masalah jantung.