Berpantang sendiri..

Salam mommies, susah ke berpantang sendiri? Ada nasihat atau cadangan untuk berpantang? Sy mental dh ready, tapi taktau hari kejadiannya cemana. #34w

2 Balas

Sy pun pantang sendiri. Sy xikut sgt pantang org2 tua.. Bengkung pakai, bertungku. makan yg berkhasiat sahaja. Tak de nk Mandi2 sauna nk makan jamu..husband tolong lg pun cuti sekolah bulan 12 nanti.. Husband cikgu cuti banyak. Nk suruh mak jaga, mak tak larat dah..lg pun mak mesti ikut cara pantang org dulu2..

2y ago

Hmm husb sy keje tk tentu masa dia.. so masa kt rumah tak tentu. Tapi dia cadang seminggu pas beranak cuti seminggu. Sy rasa okay dah utk cari rentak seminggu tu. Kn sis?

Wsalam. Bgantung sbnrnya, if suami rajin bantu tak susah pun. Cuma bila time suami pi kerja, kita dgn bby mmg challenging sikit.

2y ago

Challenging mcm mana tu sis? Nk ready mental nk tau risiko dia 😂