Skincare Routine During Pregnancy

Salam mommies semua. Saya agak down bila dah terlajak guna skincare yg agak high risk for baby. Rasa sedih pon ada n sgt risau. Ade kata2 yg boleh sedapkan hati sy tak? Ape skincare mommies guna skrg ye? Mcm mana jaga skin skrg? Mind to share? #firstmom #10weeks #skincare

3 Balas

Salam. Kalau masa saya hamil memang dah pakai skincare yang tanpa paraben. Saya dah serik pakai local skincare yang tinggi mercury. So better pakai skincare yang organic based.

2y ago

Sy pakai serum garnier tp baru tahu ade salicylic acid and losyen2 ada paraben. Ade kesan tak ye dh lama pakai since 10w pegnant ni 🥺

Pakai skincare w/out retinol,BHA & paraben

2y ago

Boleh je.unless kulit awak sensitif dgn alkohol/fragrance,then elakkan.

sy pakai skincare artistry