baby usia 6 bulan

Salam mommies semua. nak tnya macam mana ya nak bagi anak makan yang suka wek2 , buat bubur & puri semua dia wek2 kan, dah try buat nasi lembik pun dia wek2 kan, ada tips tak nak bagi baby makan tanpa dia wek2?#SeriusTanya #firstmom #bantujawab #tolong

2 Balas

sama mcm anak sy . masa 1st week sy buat bubur halus, dia wek²kn . pstu sy try blend kasar, so far anak mkn n kurang sikit la di wek²kn nya . cuba try tukar tekstur bubur tu sis . tp normal la tu, baby tgah nk biasakan tekak utk terima makanan selain susu.

normal je tu sebab baby baru intro makanan kan. cuba je bg makan 1 kali sehari. lama2 nanti baby akan terima.

8mo ago

owh ok sis trima kasih