35 minggu 5 hari

Salam mommies semua harap ada yang jawab soalan saya. Lately ni saya kerap dan senang membuang dalam sehari 2 kali. Tapi dari malam semalam sakit sangat pinggang sampai ke pagi ni masih menahan sakit pinggang. Pagi ni juga 2 kali saya sakit perut macam nak membuang tapi bila saya dalam toilet sakit tu hilang. Setengah jam tunggu kot2 sembelit tapi memang dah hilang rasa sakit tu. Tanda2 nak bersalin ke ya dan perlu ke hospital ke ya ? Anak pertama jadi saya belum ada pengalaman apa2. Terima kasih. #firstmom

4 Balas

kalo kata kerap sakit boleh prgi ke hospital untuk cek. coz saya msa prgnt yg 1st pon masa tu 34w dok rasa mngeras area perut. skit tu start petang, malam bru g hospital. prgi bhgian pac tgk de bukaan 1cm kne tahan 3 hari. doc pon bsing coz saya prgi lmbat tuk cek. dia kata kita bukn tau keadaan bby prgi je cek

sy 35w6d kandungan ke5 skrng pun kerap rasa nak berak pinggang rasa sakit smpi perut dpn,selangkang rasa sakit..mengeras tp blum kerap..tanda pun blum ada..

Saya pn kerap berak sis, due 25/6 ni… kerap rasa nk berak tp xberak pn ada.. sakit celah kangkang jgk kdg2…. Xsabar nk jmpa bby

Kalo sy trus gi PAC atau ke klinik swasta dlu. Mcm sy sakit perut nk berak dan mmg berak🤣 xde lg skit pinggang ke apa