Bila boleh buka buku pink?

Salam mommies, saya dah masuk 7 weeks. bila boleh start buka buku pink ya? #firstmom ##ingintahu #bantusharing

6 Balas

Mcm sy, ada buat checkup sbb nak consult dngn dr untuk tunda operation lutut yg spttnya bulan 10 then check prgnnt 7week tak ada bleeding dr suruh ambil tarikh buka buku pink. Dr cakap tak ada masalah mcm bleeding or mcm mslah2 teruk, blh ambil tarikh awal2 untuk buka buku pink. Kiranya awal week 9 tuh dah blh buka buku pink. So cuba call kk berdekatan then tnya dorang.

Boleh terus call KK berdekatan rumah sis, untuk booking tarikh bukak buku pink.. Sbab skrg mostly booking tarikh dlu.. Sy baru booking kemarin, sy dah 8 weeks, app utk bukak buku pink sy nurse bagi 20/6 ni😊 Dah boleh dah tu sis call KK untuk booking tarikh

Dah boleh buka buku pink bila dah masuk 9-12weeks. Awak kena call klinik berdekatan kawasan rumah, tanya tarikh untuk booking buka buku tu. Kalau dia tak angkat awak call, kena pergi klinik tu tanya depan ii.

Call kk dulu sis, nnt nurse akan tanya berapa minggu dh then dorang akan booking tarikh untuk u. Mcm i 11 minggu baru buka buku, sbb nurse bagi tarikh

Hai sis…nak tanya..sis daa buat scan ..ada npk baby dah 7 weeks pregnancy ni?

11mo ago

Hi awak, saya scan masa 5 weeks baru nampak kantung je. scan pn sbb haritu saya tak sihat so scan sekali. tapi plan nak scan lagi 7 weeks ni. masih belum sempat.

10 weeks adalah paling bagus untuk bukak buku pink