Pad selepas bersalin

Salam mommies saya dah beli sally pad yg sarung jee tuu. Tapi masalahnya baru2 ni scan baby sonsang and kemungkinan kena ceaser kalau tak pusing juga. Kalau ceaser okay ke pakai pad yg sarung tu? Atau saya kena tukar beli yang mcm biasa jee tu? Risau juga sbb takde pengalaman lagi. #firstmom

2 Balas

Pad sarung tu mudah awk pkai bila kt hosp.. Sarung je xyah nk lekat2 kt panties.. Mcm sy beli sikit je yg sally pad tu dlm 6keping utk standby kt hosp.. Yg utk kt umh sy beli yg maternity pad biase..sbb mse ank first sy bersalin normal, first mom mse kt labour room tak stanby pad.. Dia bgi pad yg tali tu.. Seksanye nk pkai kn berjahit kt bwh tu.. Nk tunduk2😆😆..

7mo ago

Hah gune jer yg pants tu lagi senang sis.. Xyah pkai panties..

sy emergency czer pkai pad jenis pants. tp kena pastikan size dia mmg besar dan cukup utk cover ats pusat kita.

7mo ago

boleh je. tp kena pastikan beli saiz masa pregnant, bukan size normal. sbb lps bsalin perut tak terus turun kpd asal.