Susu naikkan berat baby premature

Salam hi mommies, saya ada baby prem baru sebulan lebih.. saya kena bg susu bdn dlm botol untuk baby saya tu. N susu saya xbyk. So doctor suruh topup susu fm.. doctor ckp anak saya dh fullterm sekarang so xperlu susu premature. Susu biasa pun boleh. Tapi saya xtaw susu apa yg ok untuk elakkan kembung perut + naikkan berat baby. Ada mommies yg tahu x? Thank you #seriusnanya #ingintahu #bantusharing #pleasehelp #firstmom #firstbaby

2 Balas

Hi mommy . Berat anak mommy berapa ye kalau dah full term ? Anak saya sebelum ni df fm jenama nestle nan khas . Tapi dah tukar kepada s26 warna purple bukan gold . Fm ni kena try and error untuk anak mommy . Antara jenama yang saya tahu untuk naikkan berat badan baby ni s26 , similac , susu kambing , enfa A , dutch baby . Mommy jangan risau ya kalau berat anak lambat naik . Sebab anak prem ni perkembangan dia tak sama macam baby lahir cukup bulan . Jadi berat dia memang lambat sikit naik . Kalau dia sepatutnya 1bulan tapi dah masuk 2bulan disebabkan keluar awal , mommy kira 1bulan ya .

1y ago

Masa lahir 3kg, dlm ward berat dia turun 2.8..lepas balik rumah ni berat dia naik sikit 3.4kg. saya bg susu enfalac A+ tu la. mcm ok dgn anak saya. dia minum enfalac ni senang membuang

Adik sye pun ank prem jg...sblmni dia bgi ank dia susu S26 tu...sjak ank dia minum susu jdi sembelit pastu jdi sebu asyik nangis je...sye suruh adik sye tukar susu dupro bru ank dia blh BAB...tkde kembung pun