Kesan Iron tablet

Salam mommies. Nak tanya, ada tak yang lepas makan iron tablet akn rasa perut cramp dan pedih ulu hati? Najis pun tukar jdi wrna hitam, tpi saya google org kata normal. Cuma utk perut cramp tu yg tak tahan. Ada yg pernah alami ke? #firstmom

3 Balas

saya pon lalui bnda yg sama tpy perut tak cramp cuma sembelit sikit klau bnyk mkn buah atau mnum jus buah nnty tak sembelit tapi najis tetap warna hitam

Saya just cramp and najis tukar warna hitam. Tapi masa buat buku pink nurse ada remind makan tablet iron akan jadi sembelit. So banyakkan makan buah.

normal